Рівне:

Створення та просування сайтів

Жителі Рівненщини зможуть поліпшити свої знання про судову систему України

Останні новини 23-вер, 2008, 15:089 prov 1 256
Підвищуватиме обізнаність жителів Рівненщини про судову систему України та поліпшуватиме рівень доступності громадян до судів Рівненська обласна громадська організація „Комітет виборців України”, яка розпочала реалізацію проекту „Покращення обізнаності громадян про судову систему”.
„Як свідчить практика, нині судова гілка влади для значної частини українців, особливо в сільській місцевості, є складною та незрозумілою, – говорить голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький. – Про неї в багатьох людей склалося чимало негативних стереотипів і міфів, пов’язаних у значній мірі із складністю доступу до судів та поганим розумінням людьми їх роботи. В результаті значна частина громадян для захисту своїх прав звертається не до судів, а намагається вирішувати питання, що виникли, в інший спосіб – часто не виправданими „шуканнями правди” в Президента, Кабінету Міністрів, керівників адміністрацій тощо.”
Тож, на думку пана Горецького, таку ситуацію можна змінити лише комплексними методами: спрощення процедур звернення до суду, створення системи надання державної правової допомоги соціально незахищеним категоріям людей, покращення організації роботи судів, а, напевно, найбільше – проведенням постійної широкої правопросвітницької діяльності та створенням альтернативної системи надання первинних правових роз’яснень, у перше чергу на рівні сіл. Тому проект „Покращення обізнаності громадян про судову систему” направлений саме на проведення правороз’яснювальної діяльності серед громадян, особливо сільської місцевості, — повідомили з РОГО КВУ.
Основними завданнями проекту передбачено проведення широкої правопросвітницької кампанії серед жителів Рівненщини щодо судової системи України, порядку звернення до судів та розгляду у них справ шляхом розміщення відповідних матеріалів у ЗМІ, видання та поширення брошури „Суди України: структура та порядок звернення” тощо. В центрах правах організації продовжуватиметься надання відповідних правових роз’яснень та консультацій громадянам із зазначених питань. Планується також створити систему надання первинної інформаційно-правової допомоги громадянам у сільській місцевості щодо судової тематики шляхом проведення „Школи судочинства” для представників сільрад, вчителів права сільських шкіл, інших (загалом 32 тренінги – по 2 в кожному районі).
„Сподіваємось, що в результаті реалізації цього проекту судова гілка влади стане більш доступнішою та зрозумілішою для громадськості Рівненської області, і в першу чергу для соціально незахищених громадян та мешканців сільської місцевості”, – підсумував Олексій Горецький.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору