Рівне:

Створення та просування сайтів

Перевізників знайомили з новими штрафами

Останні новини 30-жов, 2008, 09:179 prov 1 187
28 жовтня у приміщенні Рівненського обласного державного навчально-курсового комбінату відбулася зустріч керівництва УДАІ УМВС та територіального управління Головавтотрансінспекції в Рівненській області з перевізниками різних форм власності.
На порядку денному було розгляду два основних питання – проведення в області профілактичних заходів «Перевізник-зима 2008» та введення в дію з 17 листопада 2008 року нового Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
До відома всіх присутніх було доведено статистику стосовно дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирських транспортних засобів.
Зокрема, з початку року на території Рівненської області зареєстровано 19 ДТП даного виду, у яких 4 особи загинуло та 29 отримали поранення. Працівниками служби автомобільно-технічної інспекції здійснено понад 1000 цільових перевірок порядку експлуатації пасажирських транспортних засобів при виїзді з базових підприємств, при експлуатації на лінії та на кінцевих зупинках.
При цьому виявлено 4 тисячі 611 автобусів, що експлуатувалися з технічними несправностями.
За порушення ПДР працівники ДАІ на водіїв автобусів склали 7 тисяч 769 адміністративних протоколів, заборонили експлуатацію шляхом тимчасового вилучення номерних знаків до усунення недоліків 4 тисячам 837 автобусам.
Аби зменшити кількість ДТП за участю водіїв даної категорії та посилити роботу щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищити технічну готовність автобусів і вантажних автомобілів під час експлуатації у зимовий період з 20 жовтня по 14 листопада проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник-зима 2008».
Разом з тим, заступник начальника УДАІ УМВС Віктор Довгополюк довів до всіх присутніх перелік штрафних санкцій згідно нового Закону України.
Зокрема, за випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством тягне за собою накладення штрафу від 680 до 850 грн., за порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів – траф від 170 до 255 грн., за перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал світлофора, проїзд на заборонений сигнал регулювальника дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху – штраф від 255 до 340 грн., та ряд інших порушень на які необхідно звернути перевізникам увагу.
У кінці зустрічі присутні мали можливість задати свої питання керівникам управлінь, — повідомили з прес-служби УДАІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору