Рівне:

Створення та просування сайтів

AUSTRALIAN OPEN ЗАВЕРШИВСЯ

Спорт 02-лют, 2006, 10:499 prov 997
Найсильніший тенісист світу швейцарець Роже Федерер став переможцем першого в нинішньому році турніру з серії “Великого шолома” — Australian Open. У фіналі він у чотирьох партіях переграв кіпріота Маркоса Багдатіса — 5:7, 7:5, 6:0, 6:2. Це вже третя підряд перемога швейцарця на турнірах “Великого шолома” — минулого року він виграв Уїмблдон і US Open.
Варто відзначити, що Федерер став першим після Піта Сампраса тенісистом, кому вдалося виграти три турніри “Великого шолома” поспіль. Сампрас у 1993 році також виграв Уїмблдон і US Open, а в 1994 році був першим на відкритому чемпіонаті Австралії.
Після перемоги в Австралії Федерер став четвертим у рейтингу тенісистів, якому найшвидше вдалося виграти сім турнірів “Великого шолома”. Знаменитому Бьорну Боргу на це було потрібно 19 турнірів, американцеві Джону Макінрою — 22, його співвітчизникові Піту Сампрасу — 26. Федерер свої сім перемог отримав у 27 турнірах.
Серед жінок відкритий чемпіонат Австралії виграла француженка Амелі Моресмо. У фіналі проти Жюстін Енен-Арденн вона вела з рахунком 6:1, 2:0, після чого бельгійська тенісистка відмовилася від продовження боротьби. Моресмо вперше за кар»єру виграла турнір “Великого шолома”.
Енен-Арденн показала судді, що не може продовжувати гру із-за болю в животі, а потім різко сіла на крісло, накривши голову рушником, щоб приховати сльози.
Моресмо одержала за перемогу чек на 759 тисяч євро. Варто відзначити, що француженка вже виходила у фінал відкритого чемпіонату Австралії в 1999 році, але тоді її розгромила Мартіна Хінгіс. Француженка брала участь за свою кар»єру в 32 турнірах “Великого шолома”, перш ніж отримала першу перемогу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору