Рівне:

Створення та просування сайтів

А ЯКБИ НЕ ПОРОСЯТА?

Суспільство 27-кві, 2006, 11:119 prov 1 250
У 1950 році в одному із сіл організували колгосп і, відповідно, обрали голову його правління. Одразу, згідно із віяннями часу, виникла потреба утворити й партійну організацію, бо ж як без керівної і спрямовуючої сили господарювати? Одного голови колгоспу для створення „партячейки” у селі було замало, а обережні і хитруваті селяни, загартовані гіркими життєвими уроками, не поспішали вступати в партію.
Однак справу з місця зрушили... свині. Річ у тім, що якраз під час сплеску партактивності на колгоспній свинофермі стали пропадати поросята. Заручником цього господарського лиха став завідуючий свинофермою. Місцеві пропагандисти поставили йому ультиматум: подавай заяву в партію, інакше „загримиш” за грати. Звісно, чоловіку на нари не хотілося, тож вибрав партійну долю, та ще й залишився на посаді.
Однак і після цього поповнення для створення партосередку не вистачало одного партійця. На прорив у село прибув інструктор райкому партії, але і його ідеологічних зусиль та бурхливої агітації виявилося замало. Довелося клерку із райцентру партійну нішу заповнювати власною дружиною — її поспіхом прийняли в партію і таким чином створили „ячейку”. А якби не поросята?
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору