Рівне:

Створення та просування сайтів

Волинь отримала від Люблінщини благодійну допомогу для захисту від епідемії грипу

Волинська область 03-лис, 2009, 16:409 Lobanovskiy 897
Сьогодні Волинь отримала від Люблінщини гуманітарну допомогу для захисту жителів краю від епідемії грипу та ГРВІ. Необхідні противірусні засоби передано під час зустрічі голови облдержадміністрації Миколи Романюка з маршалком Люблінського воєводства Кшиштофом Грабарчуком на території митного пропуску «Ягодин-Дорогуськ».
Про це повідомляє прес-служба голови облдержадміністрації.


Нагадаємо, що вчора під час телефонної розмови голова облдержадміністрації Микола Романюк поінформував маршалка Люблінського воєводства про ситуацію, яка склалася в області у зв’язку з поширенням грипу та недостатньою кількістю ліків в аптечній мережі Волині. Він звернувся до польської сторони з проханням надати допомогу. І вже сьогодні волиняни отримають противірусні маски, а їх близько 100 тисяч, а також апарат для штучної вентиляції легень «Neftiz».
Як повідомив голова облдержадміністрації, противірусні маски будуть розподілені в будинки-інтернати для престарілих та інвалідів, лікувальні установи районів, ФАПи, а також працівникам терцентрів, і громадянам, яких вони обслуговують. А апарат «Neftiz» буде переданий завтра в обласну інфекційну лікарню.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк від усіх краян висловив глибоку вдячність маршалку Люблінського воєводства за вагому підтримку волинян у боротьбі з вірусним захворюванням. «Ми дуже раді, що ви відгукнулись, і що ми маємо таких хороших сусідів».
Під час зустрічі Микола Романюк поінформував про ситуацію станом на сьогодні: «В області кількість хворих на грип та ГРВІ перебуває понад 25 тис. населення. Відтак, епідеміологічний поріг перевищено у три рази».
Він також зауважив, що медичні заклади забезпечені необхідними ліками. «Єдине, що у фармацевтичних мережах на медичні препарати є надзвичайно великий попит, адже люди їх розкуповують миттєво», – підкреслив голова облдержадміністрації.
У свою чергу Кшиштоф Грабарчук запевнив голову облдержадміністрації, що польська сторона завжди готова допомогти: «Це наш моральний обов’язок допомагати нашим дружнім сусідам. І це потрібно пам’ятати».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору