Рівне:

Створення та просування сайтів

Із-за ґрат — на путь праведний

Особливий погляд 16-кві, 2008, 16:159 prov 1 191
Як стало відомо, незабаром священнослужителям стане значно простіше потрапити до місць позбавлення волі для проведення богослужінь. Всіляко сприяти цьому пообіцяло керівництво Рівненського обласного управління департаменту з питань виконання покарань. За словами очільників правоохоронців, вони самі дуже зацікавлені, щоб засуджені, навернувшись у віру, ставали на праведний життєвий шлях, виходили на волю оновленими і порядними людьми, аби більше ніколи не потрапляти за грати за гріхи.
До речі, молитовну кімнату у Рівненському слідчому ізоляторі відкрили у минулому році. Богослужіння тут відправляється кожну другу середу. Отець Леонід, який їх здійснює, розповідає, що чимало затриманих виявляють бажання поспілкуватися зі священиком. Після співбесіди окремі з них навіть охоче погоджуються прийняти хрещення, а не тільки очистити душу сповіддю.
У колонії у селі Городище щодня богослужіння проводять представники різних християнських конфесій. Кожний із майже тисячі засуджених сам обирає, чию службу йому відвідувати. Служителі культу відверто вважають, що такий фактор не дуже й важливий, бо ставлення до гріха у православних, католиків і протестантів майже ідентичне і немає різниці, під чиїм перстом його спокутувати.
А заради спільної справи і єдності представники дванадцяти церков об’єдналися у міжконфесійну християнську місію, яка покликана сприяти духовній і благодійній опіці в’язнів у місцях позбавлення волі. Члени комісії висловлюються, що у департамента і церкви існує багато спільних проблем, які потребують негайного вирішення.
Представники цієї місії відвідували виправні заклади області, аби переконатися, наскільки вільний доступ мають уз’язнені до Слова Божого, як священики справляються з обов’язками капеланів у колоніях, обговорили окремі проблеми з керівництвом департаменту.
Святі отці і правоохоронці дійшли спільної думки, що важливо надавати духовний супровід засудженим не тільки за ґратами, але й тоді, коли вони вийдуть на волю.
До того ж представники місії переконані, що й тим, хто охороняє ув’язнених, також необхідний духовний супровід.
На теренах Рівненської області у всіх виправних закладах уже діють каплиці, молитовні кімнати або ж спеціальні будиночки, які, за бажанням, відвідують засуджені і звертаються зі словами покаяння до Бога.
Правоохоронці охоче йдуть назустріч представникам церков різних конфесій. Із цією метою вони надалі збираються спростити процедуру пропуску на територію місць позбавлення волі.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору