Рівне:

Створення та просування сайтів

Помаранчеву революцію видаляють з підручників історії

Україна 02-вер, 2010, 11:599 Lobanovskiy 1 041
Зі шкільних підручників для п’ятикласників зникне згадка про Майдан.

У новому підручнику історії для 5-го класу не буде згадки про Помаранчеву революцію та її всесвітньо-історичне значення. Про це повідомив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод.
На його думку, у вступному курсі до історії не має бути зайвої політизації. Тому в новій редакції книги, за якою будуть навчатися п’ятикласники вже цього року, на сучасність відводиться один абзац. У ньому йдеться про досягнення українців у спорті, культурі. Також показані всі президенти з 1991 року, але політичних оцінок нема.
В результаті згадка про Помаранчеву революцію буде лише в підручниках історії для 11 класу, та й то в наступному році.
Думки політиків про цю ініціативу розділилися. Б’ютівець Володимир Яворівський вважає, що це несправедливо: “Неможливо вилучити з підручника Майдан, адже вперше в нашій історії мільйони людей цивілізовано протестували проти несправедливості”. Натомість регіонал Максим Луцький заявив, що “Помаранчеву революцію” “треба випалити з історії за те, що її прибічники зробили з країною”.
Шкільні вчителі сприйняли зміни в програмі спокійно. “Коли вводили розділ про “революцію”, ми викладали його не як революцію, а як вибори президента. Пристрасті більше кипіли на перервах, а не на уроках, а за рік-два настало розчарування”, - говорить викладач історії однієї з київських шкіл пані Ніна. За її словами, останніми роками цю тему практично не вивчали, тому що не вистачало часу. “Шкільна програма постійно змінювалася, вводили тести, терміни навчання скорочувалися. Тому - приберуть і гаразд”, - додала вчителька.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору