Рівне:

Створення та просування сайтів

Гутерреш назвав умову, за якої буде посередником на "мирному саміті"

Головна / Війна з московитами / Україна і світ 27-гру, 2022, 08:449 prov 562
Напередодні Дмитро Кулеба запропонував провести "мирний саміт" на майданчику ООН. А його посередником, за словами глави МЗС, може стати Антоніу Гутерреш.
Джерело:
ABC News
В ООН уже відповіли, чи зможе Гутерреш бути тим самим посередником. Зауважимо, що до того вже з'явилася реакція Кремля на переговори. І вона вкотре була цинічною.

За яких умов Гутерреш буде посередником

Речниця ООН Флоренсія Сото Ніно-Мартінес у коментарі назвала умову. Якщо її дотриматися, то Гутерреш таки може стати посередником під час "мирного саміту".
Як неодноразово заявляв генеральний секретар у минулому, він може бути посередником, лише якщо всі сторони хочуть, щоб він був посередником,
– підкреслила Флоренсія Сото Ніно-Мартінес.

Що відомо про мирний саміт

На його необхідності наголосив Кулеба. Він зауважив, що важливу роль у завершенні війни має не лише зброя, а й дипломатія.
Кожна війна закінчується дипломатичним шляхом. Кожна війна закінчується в результаті дій на полі бою і за столом переговорів,
– пояснив міністр.
Тож до кінця лютого 2023 року українська влада прагнула б провести мирний саміт. Власне, ООН вважають найкращим майданчиком для цього. А його главу – найкращим посередником між сторонами.
Водночас Кулеба назвав умову, за якої до саміту буде залучена Росія. За його словами, це стане можливим лише після того, як країна-агресорка за всі воєнні злочини, скоєні в Україні, відповість перед міжнародним судом.
Крім того, він нагадав, що заяви Кремля про переговори не варті геть нічого. Адже ворог артикулює одне, а дії його свідчать про абсолютно протилежні речі.
"Вони регулярно говорять, що готові до переговорів, що не відповідає дійсності, тому що все, що вони роблять на полі бою, доводить протилежне", – пояснив Кулеба.
Зауважимо, що одна лише згадка про мир на умовах України змушує окупантів істерити. Так, речник Кремля Дмітрій Пєсков цинічно заявив про "здоровий глузд" і відкинув можливість проведення перемовного процесу з повним урахуванням інтересів Києва.
"Орієнтувалися лише на свої (умови – 24 канал). І на здоровий глузд", – недолуго підкреслив Пєсков.
Ця фраза означає, що ворог, якщо і сяде за стіл переговорів, то лише на тих умовах, які запропонував він. І ніяк інакше.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору