Рівне:

Створення та просування сайтів

Столтенбергу можуть знову продовжити повноваження

Головна / Україна і світ / Актуально 30-січ, 2023, 21:529 swet 612
Причина: війна в Україні.
Генеральному секретарю Столтенбергу можуть знову продовжити термін повноважень у вересні на тлі триваючої війни росії проти України. (А  тло цієї війни продовжується з 2014 року).
Про це пише Politico з посиланням на європейських дипломатів.
Видання зазначає, що умовно є три рівні варіантів розвитку подій, які ранжуються за інтенсивністю розмов.
Продовження терміну повноважень Столтенберга - найбільш згадуваний варіант.
Другий рівень включає прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, прем'єр-міністра Естонії Кайю Каллас і міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса.
До третьої групи менш часто згадуваних імен входять прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шімоніте, президентка Словаччини Зузана Чапутова та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн з Німеччини.
Оскільки досі всі генеральні секретарі НАТО були чоловіками, у лавах НАТО існує тиск з метою призначення жінки.
"Пора призначити генерального секретаря-жінку. Якщо чоловіки намагатимуться займати свої посади вічно, у справедливого представництва жінок ніколи не буде шансів", - сказав високопоставлений дипломат НАТО.
Деякі союзники наполягають на більшій регіональній різноманітності. Столтенберг, який обіймає цю посаду з 2014 року, - колишній прем'єр-міністр Норвегії. Його попередниками були данець, нідерландець і британець.
Термін повноважень нинішнього генерального секретаря було швидко продовжено в березні минулого року після вторгнення росії в Україну. Зараз багато чиновників вважають, що ще одне продовження для Столтенберга, нехай навіть на короткий термін, є серйозною можливістю. Разом з тим, деякі делегації воліють бачити найближчим часом нове обличчя, як то кажуть - вливання свіжої, нової крові.
  Також повідомлялося, що віцепрем'єрка та міністерка фінансів Канади Христя Фріланд є одним із кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО після Столтенберга. 
 З 2014 року конфлікт в Україні не зменшився, а переріс у повномасштабну війну. Багато вітчизняних та зарубіжних критиків та експертів вважають, що Альянс має бути більш рішучим у питанні надання військової допомоги Україні та спонукати до цього інших лідерів, адже сьогодні в центрі Європи необузданий бункерний дід традиційно проливає кров. 
 
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору