Рівне:

Створення та просування сайтів

Від Президента... в дипломати

Суспільство 09-лип, 2008, 16:549 prov 1 071
Глава держави вручив юнакам та дівчатам годинники та листи-подяки їхнім батькам. Усього на зустрічі у Президента побувало 59 учасників незалежного зовнішнього тестування. П’ятеро з них набрали по 200 балів з трьох предметів, 54 — по 200 балів з двох предметів. Рівненщину представляло шестеро учасників незалежного оцінювання.
Серед отих шести представників Рівненщини і наш земляк — випускник Новоселівської загальноосвітньої школи І-ІП ступенів Роман Сінчук. Ще до зустрічі із Президентом України випускники півтори години спілкувалися із міністром освіти України Іваном Вакарчуком та іншими освітянами-високопосадовцями. Причому випускники вносили пропозиції, які вдосконалять незалежне зовнішнє тестування, а дехто із них навіть полемізував із міністром, протестуючи проти репетиторства. Однак цієї думки Роман Сінчук не поділяє. — Добре йому — випускнику спеціалізованого ліцею при Львівському університеті ім. І.Франка підкидати такі ідеї, — каже Роман. — А як бути десяткам тисяч учнів провінційних шкіл, де все-таки якість навчання дещо нижча, ніж у спеціальному навчальному закладі?
До речі, Роман, як і всі його ровесники, крім колекційних книг «Історія русів» та «У пошуках омріяної України», одержав у подарунок на пам’ять копії тестів.
У секретаріаті Президента України юних інтелектуалів оточили увагою ректори вищих навчальних закладів, преса, тож декому із випускників довелося давати інтерв’ю. Романа чаша сія минула. А ось рукостискання Віктора Ющенка і побажання служити Україні новоселівець сприйняв серцем і душею. Відтепер годинник, подарований Президентом України, свідчитиме про його одинадцятирічну життєву вершину.
До речі, Роман Сінчук виявився єдиним із 59 гостей Президента України випускником сільської школи. Крім того, стало відомо, що він зарахований студентом Інституту міжнародних відносин.

Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору