Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗОЛОТА КОЛЕКЦІЯ ІЗ КРИЧИЛЬСЬКА

Новини регіону 30-бер, 2006, 10:359 prov 1 439
Щойно пошта доставила з Кричильська, що в Сарненському районі Рівненщини, бандерольку. Розгорнув… А в ній – веселково кольорова у твердій палітурці книга творів для дітей нашого земляка, відомого поета-гумориста, чиє ім’я знають і в Росії, і в Білорусі, і в Казахстані, і в Молдові, і в Словаччині, і в США, і в Англії, і в інших країнах, де перекладають із української, Леоніда Куліша-Зіньківа.
Вийшла вона в “Золотій колекції української поезії для дітей” у харківському видавничому домі “Школа” і називається “Сонячний дощик”. Наклад видання – 5 тисяч примірників. Як на сьогоднішню книговидавничу скруту, це не так і мало.
Та не це головне. За змістом, художнім рівнем книга віршів для найменшеньких читачів, забавлянок, скоромовок, казочок та оповідань – справді, як пишуть видавці в передслові, чарівна музика, написана добрим і мудрим учительським серцем та щирою письменницькою душею.
Непідробний гумор, лагідність думки, несподіваний її поворот – це та інше, наче чарівна паличка, веде тебе від сторінки до сторінки, наповнює відчуттям святості.
Життєвою мудрістю пройняті й казки та оповідання Леоніда Куліша-Зіньківа. Вони засвідчують неабиякий талант письменника, його природжене вміння проникати в дитячі душі своїми ненав’язливими думками. Порадіймо за земляка та подякуймо за цю нелегку та прекрасну працю. Та ще давайте сподіватимемося, що вона обов’язково буде відзначена премією імені Лесі Українки. Рано чи пізно. Адже справжніх дитячих письменників, до яких належить і Леонід Куліш-Зіньків, у нашій Україні не так і багато.
Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору