Рівне:

Створення та просування сайтів

Перший млинець глевким не став

Особливий погляд 26-бер, 2009, 18:089 prov 1 035
Зазвичай засідання постійних комісій сесії міської ради проходять наприкінці місяця. А тут депутатів запрошували в „Білий дім” у першій половині березня. Найдопитливішим дівчатам із канцелярії багатозначно повідомляли, „що буде цікаво, варто відгукнутися на запрошення”.
Щось не пригадую, аби в міськраді колись проходив такий захід. Тут з ініціативи заступника міського голови з гуманітарних питань Олександра Карп’юка відбувсь незвичний аукціон. Але цього разу продавались не земля чи будинки, власниками яких ставали найгрошовитіші: кожен охочий міг придбати виставлені на торги вишивки та вироби з соломки, бісеру і крупи. А виготовляли їх члени художньо-прикладних студій „Робота з соломкою”, „Самоцвіти”, „Обереги рідного краю”, що діють у міському будинку дітей та молоді. Проводити торг гуртківці довірили своїм наставникам Валентині Баратинській, Світлані Нестерук, Тетяні Гречко.
Не з доброго дива вдались до такої акції педагоги. Послухайте бідкання керівника зразкової художньо-прикладної студії „Самоцвіти” Світлани Нестерук: „Аби дати життя виробу з бісеру, потрібні тканина, нитка, дріт чи жилка. Та за кілограм дроту слід заплатити майже 200 гривень, флакон клею коштує 5 гривень. В добру копієчку обійдуться рамки, бісер, декоративне скло. Де взяти кошти? Ото й організували аукціон, покупцями запросили депутатів і чиновників різних рангів. Небідні люди мали змогу допомогти поліпшити матеріально-технічну базу наших гуртків”.
Покупцям було цікаво дізнатись про технологію виготовлення виробів із соломки, що вимагає чимало часу, неабиякої посидючості. Тут і підготовка матеріалу, що включає його варіння та фарбування, і підбір аплікації, і сушіння. Клопіткою є і робота з крупою, поки з-під рук гуртківця з’явиться унікальна річ. Такі, наприклад, видає п’ятнадцятилітній Андрій Механік.
Вартість сувенірів була швидше символічна: від 20 до 150 гривень. Найдорожчий виріб із бісеру „Дерево достатку” дісталося депутату-регіоналу Миколі Ткачуку, ще 200 гривень він пожертвував на потреби гуртківців. Не залишився „обділеним” і організатор заходу. Пан Карп’юк придбав картину „Соняшники” (соломка), сувенір на пасхальні мотиви „Намисто з калиною”. Правда, не на всіх присутніх вистачило покупок – вони замовили керівникам гуртків вироби, на які хотіли „розжитись”.
У міській раді вважають, що аукціон вдався. Тому планують наступні торги з молотка провести до Дня захисту дітей та до Дня молоді. Буде виставлено на аукціон зроблене студентами професійно-технічного коледжу та гуртківцями Станції юних техніків. Зокрема, моделі кораблів, аеропланів, старовинних будівель, інші автентичні речі гуртківців-школярів зможуть придбати не лише депутати й чиновники, але й усі охочі дубенчани. Отже, втілюватиметься у життя девіз юних обдарувань древнього граду, які творять дивовижну красу: „Є щастя жаліти красу, ще більше щастя – творити красу, та найбільше щастя – розуміти красу”.
Як мовиться, лиха біда – початок. Наступні аукціони-продажі мають стати певною підмогою творчим гурткам, що за відсутності фінансування „зверху” ледь животіють, тримаються на плаву лише завдяки ентузіазму та винахідливості їх керівників.
Валентин СУМЕНКО,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору