Рівне:

Створення та просування сайтів

Івано-Франківська міліція знешкодила діяльність злочинців-убивць

Івано-Франківська область 28-гру, 2009, 08:569 Lobanovskiy 1 150
Міліція Івано-Франківщини у максимально стислі строки розкрила два убивства, що були скоєні 8 і 10 грудня у різних районах області. Вже 14 грудня співробітники прикарпатського карного розшуку і бійці спецпідрозділу «Беркут» провели спецоперацію у Київській області, затримавши п’ятьох осіб, причетних до насильницьких смертей двох мешканців Прикарпаття. Зловмисниками виявилися уродженці Івано-Франківської області, котрі проживали на Київщині. Як уже встановлено, на початку грудня вони приїхали на малу батьківщину з корисливою метою. Уночі в одному з сіл Снятинського району невідомці скоїли розбійний напад на помешкання 80-річного дідуся. Заволодівши незначною сумою грошей, нападники заподіяли господареві тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких він помер. За два дні в селі Микуличині за аналогічних обставин у своєму помешканні загинула 66-річна жінка. В обидвох випадках невідомці залишали після себе жертви зв’язаними, а в оселях влаштовували рейвах. Такого роду зухвалих злочинів на Прикарпатті раніше не було.

Однаковий почерк при вчиненні злочинів засвідчував, що то справа одних і тих же рук. На встановлення і розшук злочинців міліція спрямувала максимальні сили і можливості. Не зайве сказати, що оперативний склад обласного карного розшуку та двох райвідділів міліції кілька діб працювали без перепочинку.

Результати проведення цілого комплексу оперативно-розшукових заходів невдовзі дали підстави припускати, що принаймні на Івано-Франківщині ці зловмисники вже не вчинять нових злочинів. Підозри впали на кількох осіб, кожна з яких негайно виїхала за межі області. Надалі оперативники встановили їх місцеперебування і затримали. Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Ігор Сав’юк, учасники цієї групи раніше вчиняли розбійні напади на території інших областей. Найстаршому із зловмисників за місяць виповниться 50 років, інші віком від 21 до 27 років. Вже з’ясовано, і це підтверджується речовими доказами, причетність цих осіб до вбивства мешканки Снятинського району, скоєного торік. Злочин цього виду був єдиним нерозкритим у 2008 році, хоча працівники міліції краю доклали максимум зусиль, щоб встановити вбивць.

На сьогодні усі співучасники злочинів перебувають під вартою. Їм пред’явлені звинувачення у вчиненні трьох навмисних убивств і розбійних нападів. Матеріали слідства і показання заарештованих переконують у тому, що прикарпатська міліція нейтралізувала злочинну діяльність групи, на рахунку якої скоєння більше десятка тяжких злочинів в інших регіонах.

Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору