Рівне:

Створення та просування сайтів

Вшанували пам’ять поета

Перлина 11-гру, 2008, 09:499 prov 1 511
На Рівненщині вшанували пам’ять поета Михайла Дубова, якому цими днями виповнилося б п’ятдесят років. Він народився у селі Красносілля Володимирецького району. Навчався у школі, працював у місцевому колгоспі, згодом, закінчивши Рівненський педінститут, викладав українську мову і літературу у Біленській середній, а потім — у Зеленівській восьмирічній школах на Володимиреччині.
Окремими виданнями вийшли його збірки поезій “Вербниця” (1991), “Довіра” (1998), а також дитяча книжечка “Сонячний годинник” (1991).
Урочистості відбулися у рідному селі Михайла Дубова — Красносіллі. Тут на причілку материнської хати було відкрито меморіальну дошку незабутньому поету-земляку.
У школі, де навчався поет, відбулося велике літературно-мистецьке свято із участю рівненських письменників Євгена Шморгуна, Василя Басараби, Івана Кедрука, а також родини, друзів і односельців Михайла Дубова.
Слово про поета мовлено і в літературному музеї Уласа Самчука у Рівному. Тут було запалено свічку пам’яті вічно молодого лірика, який пішов за межу буття у 33-річному віці. Також поділилися спогадами про Михайла Дубова отець Юрій Велігурський, поет Анатодій Криловець, професор Рівненського державного гуманітарного університету Мойсей Гон, а також літературний побратим поета, письменник Євген Цимбалюк.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору