Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 29-лип, 2010, 10:049 prov 959
У Грузії відбувся міжнародний турнір з баскетболу, в якому взяла участь українська команда. Крім представників нашої держави боролися за перемогу господарі, румуни та білоруси. Приємно, що одним із лідерів збірної України є вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук. У першому матчі з білорусами гравець іспанської “Валенсії” був одним із кращих на майданчику. У підсумку Сергій Ліщук став другим за результативністю — 18 очок та 11 підбирань, а українці святкували перемогу. У другій зустрічі турніру через ушкодження Сергій відіграв на майданчику всього 8 хвилин і здобув один пункт. У фінальному матчі підопічні Віталія Чернія не змогли впоратися з господарями-грузинами. Сергій Ліщук не зумів узяти участі у фіналі через травму.
***
Ще один, вірніше одна представниця рівненського баскетболу була викликана до лав збірної України. Гравець клубу БК “Сузір’я-НУВГП” Ганна Єремейчук, виступаючи за Україну на чемпіонаті Європи з баскетболу серед молодіжних жіночих команд (U-20), посіла п’яте місце серед найкращих збірних старого континенту. На жаль, рівнянка провела на майданчику не дуже багато часу. Проте сам факт запрошення до лав національної команди гравця БК “Сузір’я-НУВГП” можна вважати великим успіхом як для самої баскетболістки, так і для її тренера Валерія Жартуна, який підготував спортсменку. У матчі з росіянками Ганна Єремейчук відіграла дві хвилини, зі шведами — сім і здобула три очки, з латвійками — сім і з литовками — три.
***
Нещодавно на чемпіонаті Європи з пляжного волейболу серед молоді (U-20), який відбувся в італійській Катаньї, провідна пара волейболісток Рівного Олена Басанова та Валентина Грицюк посіла п’яте місце. Для вихованок Сергія Тимчака міжнародні змагання стали такою собі репетицією перед цьогорічним юнацьким чемпіонатом світу в Португалії, на який вони відправилися у вівторок. Напередодні міжнародних змагань Олена Басанова та Валентина Грицюк взяли участь у Кубку України з пляжного волейболу в Іллічівську та 3-му турі чемпіонату України з пляжного волейболу серед жіночих команд у Харкові. На Одещині дівчата задовольнилися третім місцем, програвши у матчі за вихід до фіналу суперницям із Дніпропетровська. У чемпіонаті наші землячки поступилися у фіналі запоріжанкам.

***
Вдалим видався дебют вихованця дубенського футболу Олега Шандрука у своїй новій команді ПФК “Севастополь”. Захисник, який вже встиг побувати у заявці луцької “Волині” для виступів у прем’єр-лізі цього року, відіграв минулої суботи всі 90 хвилин матчу третього туру проти “Арсенала”.
Після того, як одеський “Чорноморець” вибув за підсумками сезону 2009/2010 до першої ліги вітчизняного чемпіонату, Олег Шандрук вирішив продовжити футбольну кар’єру у складі лучан. Однак, після першого туру головний тренер “Волині” Віталій Кварцяний вирішив розпрощатися з нашим земляком. Олег недовго був “безробітним”, допомігши ПФК “Севастополь” здобути першу історичну перемогу в українській прем’єр-лізі з рахунком 1:0 над київським “Арсеналом”. Уродженець смт. Смига Дубенського району відіграв увесь матч і відзначився “гірчичником” на 77 хвилині матчу.
Перемогу на виїзді святкувала полтавська “Ворскла” (1:0 у Києві над “Оболонню”), де виступає Сергій Долганський. Вихованець здолбунівського футболу є капітаном команди, і зумів втримати свої ворота “сухими” впродовж всього матчу. На виїзді перемогло дніпропетровське “Дніпро” (5:1 у Маріуполі проти місцевого “Іллічівця”), де виступає вихованець млинівського футболу Володимир Гоменюк. На жаль, відзначитися Володимиру не вдалося. У переможених грає вихованець сарненського футболу Вадим Мельник, але він участі у матчі не брав, як і ще один представник Рівненщини Олег Голодюк. На жаль, вихованець кузнецовського футболу, який виступає за львівські “Карпати”, травмований.
***
31 липня в Червонограді відбудеться півфінал командного чемпіонату Європи серед юніорів. Європейський мотоциклетний союз оголосив склади команд-учасниць гонки Фінляндії, Польщі України та Росії. Господарі змагатимуться у такому складі: Володимир Тейгл, Андрій Кобрин, Сергій Борисенко, Павло Кондратюк та Тарас Федоренко.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору