Рівне:

Створення та просування сайтів

«Заробила» понад 800 тис. грн на запчастині для РАЕС – директорці товариства оголошено про підозру

Рівненська область / Новини регіону 01-бер, 2023, 11:039 prov 1 041
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури повідомлено про підозру директорці приватної фінансово-промислової компанії. Її підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, а також відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).
У ході розслідування встановлено, що директорка приватного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, під час постачання запасних частин до обладнання Рівненської АЕС, підробила офіційні документи. Згідно з ними, для ремонту енергоблоків було поставлено та оплачено замовником клапан редукційний штуцерний, виробництва одного з українських підприємств. Проте, виявилось, що цей завод таких запчастин до дизель-генераторів взагалі ніколи не виробляв.
Таким чином жінка заволоділа понад 800 тис. грн, чим завдала матеріальної шкоди ДП «НАЕК «Енергоатом» в особливо великих розмірах.
Пізніше цей «прибуток» директорка легалізувала, перерахувавши на власний рахунок в іншій банківській установі.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Рівненській області.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору