Рівне:

Створення та просування сайтів

Бунт у виправній колонії: до суду скеровано обвинувальний акт відносно 8 засуджених

Рівненська область / Новини регіону 03-кві, 2023, 12:399 prov 656
За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень серед засуджених, що відбували покарання у ДУ «Полицька виправна колонія (№76)» (ч. 1 ст. 294 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну, до Полицької колонії евакуювали засуджених із Запорізької області. Частина з них, не погоджуючись із правилами утримання в закладі, вирішили вчинити бунт в установі, аби запровадити свої «злодійські» традиції та поняття.
Так, один із в’язнів залучив як безпосередніх виконавців ще сімох засуджених, які, відповідно до обумовленого плану, брали активну участь у вчиненні масових заворушень. Метою бунту було перешкоджання працівникам адміністрації виправної колонії виконанню службових обов’язків, а також знищення майна закладу, вчинення погромів та підпалів.
В ніч на 25 липня 2022 року, реалізуючи свій злочинний умисел, обвинувачені виривали решітки, вибивали двері та вікна приміщень установи, кидали каміння та частини шиферу з дахів житлових відділень в інших засуджених та працівників установи, закликаючи здійснювати погроми та підпали.
За вказані дії одному засудженому інкримінують організацію масових заворушень, що супроводжувались погромами, підпалами та знищенням майна, а сімом його спільникам - активну участь у масових заворушеннях.
Після інциденту усіх причетних переведено до інших установ виконання покарань.
Досудове розслідування проводили слідчі ВП №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано до Володимирецького районного суду.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору