Рівне:

Створення та просування сайтів

Фестиваль Burning Man цьогоріч закінчився плачєвно

Головна / Україна і світ / Актуально / Цікаво 07-вер, 2023, 12:089 swet 1 340
 
У Сполучених Штатах Америки організатори фестивалю Burning Man відкрили дорогу для відвідувачів, які застрягли в пустелі через дощі. Десятки тисяч людей вже покинули Блек-Рок в штаті Невада. Напередодні відвідувачів фестивалю, який проходив у пустелі Блек-Рок в американському штаті Невада, попросили берегти їжу та воду після того, як проливний дощ перетворив табір на грязьове болото. Більшість заходів фестивалю, що проходили з 27 серпня по 4 вересня, скасували через зливи.
Muddy conditions at Burning Man's Black Rock City as thousands of campers trapped - YouTube
Протягом декількох днів відвідувачі фестивалю були змушені залишатися на місці і економити їжу і воду, оскільки чиновники перекрили дороги, вимагаючи, щоб транспортні засоби не виїжджали за межі міста.
Негода на фестивалі Burning Man: фінальну подію відклали, є загиблий

"Це дійсно виглядало апокаліптично. Коли бачиш людей, які ходять босоніж у такий холод з дітьми. У деяких людей тут маленькі діти, три-чотири роки. Я не знаю, як вони вижили", — сказала волонтер фестивалю Еві Ейрі.
 Несподіваний літній дощ перетворив тижневий щорічний фестиваль контркультурного мистецтва на «брудний кошмар».
Коли дорогу відкрили для відвідувачів, через пустелю простяглася довжелезна черга автомобілів, які стояли в заторі, оскільки організатори заходу закликали водіїв не поспішати і розглянути можливість відкласти виїзд, щоб зменшити трафік.
Рух авто перетворився на організований потік у десять смуг. 
У США відкрили дорогу для відвідувачів фестивалю Burning Man, які застрягли в пустелі
Для виїзду з пустелі до найближчого шосе потрібно проїхати вісім кілометрів ґрунтовою дорогою. Акаунт Burning Man Traffic в соцмережі X оцінює час "виходу" у 5 з половиною годин.
Люди з різних країн були приковані до даного місця, адже так званий фестиваль перетворився на суцільне болото та пастку. Слід зазначити, що від різного екстріму та нещасних випадків на даному збіговиську час від часу гинуть люди: не вийнятком був і цей рік.
Що заставляє людей віддавати стільки часу і ресурсів на такі «розваги»? Лише своє велике «Я», егоїзм та далекі дороги від Бога Живого.
У Біблії можна знайти три види безумства. Це політеїзм, атеїзм і еготеїзм.
Політеїзм
Політеїзм та його наслідки гарно описані в листі до Римлян: «…пізнавши Бога, вони не прославили Його як Бога, не подякували Йому. Але їхні думки стали нікчемними, а нерозумні їхні серця — оповиті темрявою. Називаючи себе мудрими, вони стали нерозумними, і славу нетлінного Бога вони замінили подобою тлінної людини, птахів, чотириногих і плазунів. Тому Бог через пожадання їхніх сердець віддав їх нечистоті, щоб вони самі між собою безчестили свої тіла. Вони замінили Божу істину на неправду, поклонялися і служили творінню більше, ніж Творцеві…»
Атеїзм
Дійсно безумство – «служити творінню більше, ніж Творцеві». Епоха древніх язичників може і минула, але наше матеріалістичне суспільство дає широкі можливості для того, щоб розвивалося саме язичницьке мислення. Атеїзм згадується у книзі Псалмів: «Безумний у своєму серці сказав: Нема Бога! Вони піддалися розтлінню, чинять огидні речі. Нема жодного, хто б чинив добро…»
Еготеїзм
Еготеїзм перекладається дуже просто: «его» – «я», «теос» – «бог». В Біблії таких прикладів багато: Фараон, який намагався на рівних боротися з Богом Мойсея; Навуходоносор, що захопився своїми досягненнями, славою та величчю; в Новому Завіті – цар Ірод (не той, що вбивав дітей, інший), який виступав перед натовпом, а йому кричали «це голос бога, а не людини». Всіх трьох чекав сумний кінець. Лише Навуходоносор отримав шанс і сповна ним скористався, коли до нього повернувся розум.
Черговий раз своєю оригінальністю відзначився і Ілон Маск, який славиться любителем екстріму. 
«Зараз я перебуваю на Burning Man і попри несподівані виклики, деяким артистам вдалось влаштувати імпровізоване дефіле. Я глибоко натхнений винахідливістю цієї спільноти». 
Загалом на Burning Man було 64 000 людей. 


1-е до коринтян 1:18-31 

Світлана Коток
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору