Рівне:

Створення та просування сайтів

Фатальна необачність ціною в дитячі життя

Кримінал 13-кві, 2006, 12:109 prov 1 027
Звістка про жахливу трагедію, яка трапилася в Радивилові, обійшла всю Україну. Молода мама пішла у поліклініку робити щеплення тримісячній дитині, а трирічного синочка Толика та дворічну донечку Софійку зачинила в хаті. І сталась біда. Зараз точно невідомо, що саме спричинило пожежу. Коли сусіди помітили дим, було вже пізно. Дітки не могли вийти з кімнат і задихнулись…
Напевно, немає більшого горя на землі, ніж коли батьки ховають своїх дітей. Їм би жити на радість та втіху родині, а вони йдуть з життя…
За перші десять днів квітня поточного року внаслідок нещасних випадків в Рівненській області загинуло четверо малолітніх дітей. Так, 2 квітня в селі Верхів Острозького району в балії з водою втопився залишений без нагляду дорослих хлопчик 2004 року народження. Подібна трагедія сталася 8 квітня в селі Балашівка Березнівського району, де в калюжі втопився ще один хлопчик 2004 року народження.
За даними Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій щороку в нашій державі від нещасних випадків невиробничого характеру гинуть близько 1,5 тисячі дітей. Найбільше дітей гине під час ДТП, внаслідок утоплення, а також удушення чадним газом та продуктами згоряння.
Аналізуючи факти тагедій можна з впевненістю сказати, що нещастя стається саме тоді, коли діти залишаються напризволяще, де небезпека чатує на кожному кроці. Вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників та запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин. На вулиці – в умовах стрімкого потоку транспорту. Під час відпочинку – у лісі, горах, біля водоймищ. Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки незрідка є першопричинами сумних та трагічних наслідків.
Шановні батьки! Головне управління МНС України в Рівненській області вкотре звертається до Вас: бережіть життя своїх дітей! Не залишайте їх наодинці без нагляду дорослих. Виховуйте у малюків поважне ставлення до вогню, правил поводження на воді та під час перебування на вулиці. А головне, особистим прикладом щоденно переконуйте дітей у необхідності суворого дотримання вимог безпеки життєдіяльності.
Віктор Козак
Помічник начальника ГУ МНС­ ­України в Рівненській області
Звісно, ніякими словами не описати горе матері та родини, де загинуло двійко діток. Але, окрім того, вони потрапили ще й у скрутне фінансове становище. Вогонь знищив дві кімнати. Сім’я, у якої залишився маленький хлопчик, потребує матеріальної допомоги. Гроші просимо перераховувати на рахунок (у гривнях):
р/р 262066219
МФО 333227 РОФ АППБ «Аваль»
ЗКПО 2968218501
Отримувач: Тушаковська Людмила Миколаївна
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору