Рівне:

Створення та просування сайтів

НАШ ЛЕНІН у ЇХНІЙ ІТАЛІЇ

Новини регіону 01-чер, 2006, 20:039 prov 1 160
Мабуть, років двадцять тому про перемовини, які відбулися в кабінеті першого секретаря Млинівського районного комітету Компартії України Віталія Коваленка, преса поінформувала б, що «у теплій і дружній обстановці відбулася зустріч представників двох братніх комуністичних партій». Річ у тім, що нещодавно до пана Віталія завітали італійці Франко Мадау й Антонелло Серра, котрі сповідують ліві ідеї.
Торік на Сардинії два місяці гостював млинівчанин Степан Котуза. Відтак, після повернення додому вирішив віддячити зарубіжним колегам і запросив їх у гостину до себе. Італійці прийняли запрошення і прибули у райцентр, де виявили бажання зустрітися із керівником районної компартійної організації.
У кабінеті Віталія Коваленка розкуті та емоційні італійці із великим задоволенням фотографувалися біля червоного прапора із зображенням Леніна, а також цікавилися кількісним складом райпарторганізації. До речі, і Франко, й Антонелло знають про ситуацію в Україні, допитувалися, чи Юлія Тимошенко ще не стала прем’єр-міністром. Обидва гості вперше в Україні, хоча обізнані про її родючі чорноземи. Водночас, на них гнітюче враження справили розвалені приміщення колишніх колгоспів і сільгосппідприємств, великі площі необробленої землі.
Не навчена тонкощам великої дипломатії українська сторона поцікавилася у гостей, що їм найбільше сподобалося в Україні. Було приємно чути, що італійців приваблюють наші ріки і ліси, багаті землі, а також доброзичливе ставлення людей до їхніх скромних персон. До речі, зворушені гості були і ставленням млинівчан до пам’яті про померлих.
Власне, чимось особливим здивувати сеньйорів Франко й Антонелло не вдалося, бо у світі набачилися всякого: вони подорожували на Кубі, в Болгарії, Румунії, Туреччині, Угорщині, Греції, Алжирі, бували у Південній Америці. І навіть запитання про Шевченка як про візитну картку України в Італії не застало їх зненацька:
— Ви про поета чи про того Шевченка, що в «Мілані» грає? — перепитали гості. Хоча, як з’ясувалося, про Тараса Шевченка чули лише в контексті запитання, яке ставив український журналіст співрозмовнику на італійському телебаченні. Та й про Андрія Шевченка не дуже поширюються, бо футболом не цікавляться.
— Італія — це не тільки футбол і Берлусконі, — констатує сеньйор Антонелло.
А тепер повернемося до лівої ідеї. Пан Франко Мадау вважає, що це єдина ідея, яка захищає бідних. Водночас, він зауважив, що бідні не завжди розуміють ідейних захисників і на виборах голосують за інших. Такі ось пироги в італійських політичних розкладах. Щоправда, судячи за результатами парламентських виборів у цій країні, більшість все-таки віддала перевагу лівим.
На завершення міжнародної зустрічі Віталій Коваленко подарував італійцям збірник документів з новітньої історії Компартії України «Відновлення справедливості» та бюст Володимира Леніна. Зарубіжні гості з радістю прийняли подарунок і щиро подякували Віталію Коваленку. Зізнаюся: упродовж останніх півтора десятка літ Франко Мадау й Антонелло Серра — чи не єдині іноземці, котрі, перебуваючи у райцентрі, виявили цікавість до місцевих комуністів і їх партійної організації.
Франко Мадау — музичний продюсер, співак і композитор, пропагує пісні сардинською мовою. Під час наступного візиту у Млинів планує виступити із концертом перед жителями райцентру. А збирається дует із острова Сардинія завітати у селище вже в жовтні цього року. Отож, шанувальники мистецтва можуть поволі налаштовуватися на італійську музичну хвилю.
Втім, уже після від’їзду зарубіжні гості зателефонували з митниці і повідомили, що їх оштрафували на 1500 гривень, а також вилучили деякі речі. Не беруся коментувати дії українських митників, бо у цій справі я, як кажуть, «не Копенгаген». Однак сподіваюся, що ця «нештатна ситуація» не вплине на жовтневі гастролі Франко й Антонелло.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору