Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині відбулася «Школа судочинства»

Рівненська область 23-бер, 2010, 10:209 Lobanovskiy 1 123
Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» завершила проведення семінарів у рамках «Школи судочинства» для вчителів права шкіл Рівненщини. Під час цих навчань їх учасники отримали теоретичні знання щодо судової системи нашої держави та її діяльності, а також практичні навички в галузях цивільного та адміністративного судочинства.
Семінари відбулися у всіх районах Рівненської області. В них взяли участь 286 вчителів права шкіл області. Семінари проводили тренери, практикуючі фахівці в галузі права, які мають чималий досвід представництва громадян у судах. Навчання проходило в інтерактивній формі з використанням рольових ігор. Всі учасники цих навчань отримали методичні матеріали, брошуру «Суди України: структура та порядок звернення», систематизовані матеріали щодо діяльності та рішень Європейського суду прав людини, а також документальний фільм «Знайомство з судом», підготовлений за сприяння Проекту «Україна: верховенство права».
Досить важливим і цікавим елементом цих семінарів були екскурсії до місцевих судів, під час яких вчителі мали можливість ознайомитися з внутрішньою організацією роботи суду, дізнатися про конкретні обов’язки кожного з його працівників, побачити, як здійснюється на практиці прийом документів, подальший їх рух у суді, бути присутніми на відкритих судових засіданнях.
«Ми дуже раді, що завдяки співпраці та підтримці з боку керівництва судової влади Рівненщини нам вдалося організувати для людей такі екскурсії, – говорить керівник центру права РОГО КВУ Микола Глотов. – Це свідчить про те, що судова система в Україні стає більш відкритою. Проведення таких заходів у подальшому сприятиме не лише поліпшенню знань громадян про суди, а й підвищенню довіри до судової гілки влади загалом».
Як запевнила голова Гощанського районного суду Людмила Рудик, подібні екскурсії в майбутньому можна буде проводити і для учнів. Це поліпшить їхню обізнаність у галузі правознавства, зокрема про судову систему. Також, на думку пані Людмили, присутність школярів під час розгляду окремих кримінальних справ, сприятиме становленню їх як відповідальних і законослухняних громадян України.
Голова Острозького районного суду Федір Гуц, підкреслюючи відкритість судової влади для людей, наголосив, що будь-хто з громадян у будь-який робочий день може прийти до суду, побувати на відкритому судовому засіданні та ознайомитись з роботою установи правосуддя.
Семінари і навчальні екскурсії були організовані та проведенні за підтримки управління освіти та науки Рівненської облдержадміністрації та Апеляційного суду Рівненської області.
Ці заходи були частиною проекту «Покращення обізнаності громадян про судову систему», який організація реалізовувала з осені 2008 року в рамках Проекту «Україна: верховенство права», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору