Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконними оборудками з брухтом металів, порушено 18 кримінальних справ

Івано-Франківська область 17-сер, 2010, 09:139 Lobanovskiy 800
Здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів, як і будь-яка інша сфера господарської діяльності, передбачає певний порядок їх ведення та, безумовно, дотримання чинного законодавства. Зокрема, йдеться про те, що такий вид підприємництва можливий тільки за наявності відповідної державної реєстрації та спеціального дозволу-ліцензії. Натомість, як свідчать результати проведення працівниками міліції заходів щодо попередження та викриття фактів правопорушень у сфері обігу металобрухту, на території області ще діє чимало стихійних пунктів його приймання. Як правило, вони розташовані за місцем проживання заготовлювачів.
Приміром, як напередодні встановили працівники Коломийського райвідділу міліції, такий “домашній” приймальний пункт влаштувала у власному господарстві 29-річна місцева мешканка. Відучора припинено незаконну діяльність й іншого самовільного пункту приймання брухту чорних та кольорових металів, організованого в обійсті 55-річного жителя цього ж району.
Ще один факт несанкціонованого прийому металобрухту виявили богородчанські правоохоронці. Протизаконну діяльність у селищі Солотвино провадив 49-річний місцевий чоловік. У зв’язку з цим зауважуємо, що за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом, надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту передбачено кримінальну відповідальність.
Загалом же протягом цього року на Івано-Франківщині за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконними оборудками з брухтом металів, порушено 18 кримінальних справ. Міліція посилила заходи у цій сфері з тією метою, щоб перекрити шляхи збування крадених металевих предметів і металоконструкцій.

Зорина Кречко, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору