Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненський КВУ видав посібник для членів ДВК

Рівненська область 22-жов, 2010, 09:099 Lobanovskiy 1 662
Практичний посібник з питань застосування виборчого законодавства для членів дільничних виборчих комісій на виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів 31 жовтня 2010 року підготували та видали фахівці Рівненського КВУ. Сьогодні в приміщенні Палацу дітей та молоді за сприяння Рівненської міської виборчої комісії відбулася передача цих книг членам ДВК Рівного.
У цьому посібнику в питаннях і відповідях роз’яснені основні особливості нинішніх виборів, правила організації та діяльності ДВК щодо проведення місцевих виборів, прописані окремі процедурні питання стосовно роботи дільничних комісій, можливі проблеми в їхній роботі та поради щодо можливих шляхів їх розв’язання. У книзі наведені основні нормативно-правові акти та витяги з окремих з них, які варто використовувати комісіям під час організації і проведення виборів. Крім цього, у ній містяться зразки документів, які згідно з вимогами законодавства найчастіше будуть оформляти дільничні комісії.
Ці посібники сьогодні також були роздані членам ДВК Здолбунівського і Костопільського районів. Впродовж тижня ці книги будуть передані в решту районів Рівненщини.
«Впродовж майже двох десятиліть незмінною залишається практика вітчизняних парламентарів приймати під кожні вибори новий виборчий закон, – говорить один із співавторів посібника, юрист РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов. – І, як завжди, не досконалий. Також значною проблемою є дуже стилі терміни для належної організації і проведення виборчого процесу. Тож сподіваємось, що ці книгии допоможуть членам ДВК ефективніше виконувати свої обов’язки і звести до мінімуму всі можливі ризики, які можуть виникнути за таких складних обставин».
Цей посібник виданий у рамках реалізації проекту «Комплексне спостереження за виборами депутатів місцевих рад у Рівненській області», що реалізується Рівненським КВУ за фінансової підтримки Національного Фонду підтримки демократії (NED) з вересня 2010 року.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору