Рівне:

Створення та просування сайтів

Що важливо знати покупцю?

Порадниця 25-січ, 2007, 16:219 prov 1 335
Нікому з нас не хочеться відкрити консервну банку і знайти там не відбірну рибу, а невідому кашицю зі штучним запахом та смаком. Для того, щоб не помилитися при виборі консервів, потрібно звернути увагу на виробника. Саме від цього залежить якість готового продукту. Ім’я компанії-виробника можна дізнатись за написом чи фірмовим значком на етикетці.
Крім того, звертайте увагу на термін зберігання рибних консервів, дату їх виготовлення та умови зберігання. Бажано, щоб дата виробництва, вибита з середини банки, була випуклою. У цьому випадку ви будете впевнені, що риба потрапила в банку в точно зазначений термін — не раніше і не пізніше вказаної дати.
А як же відрізнити підробку? Не рекомендуємо купувати невідому продукцію без вказаної торгової марки, адже цілком можливо, що її виготовили не у відкритому морі, а, як мінімум, на Малій Арнаутській (де, на думку Остапа Бендера, створюється більшість підробок). Для боротьби з цими “народними майстрами” та захисту авторських прав виробнику необхідно зареєструвати всі атрибути бренда, отримати патент на торгову марку та етикетку.
Що важливо знати споживачу?
Відкривши консервну банку, переконайтесь, що смак та запах її вмісту не має побічних, не властивих цьому виду риби, присмаку та гіркоти. Якісні консерви відрізняються приємним натуральним запахом та смаком. Їх консистенція досить соковита, м’ясо — не розварене, колір — властивий вареній рибі цього виду, бульйон — прозорий. Шматки та тушки риб повинні бути цілими, а зріз кусочків — рівним. Шматки риби в банках повинні бути щільно вміщені поперечним зрізом до дна та кришки банки.
Період зберігання кожного виду консерви відрізняється. Він залежить від складу та властивостей тієї чи іншої риби, якості використаної води, а також від посуду — жесті банки та лаку, якими вона покрита з середини. Але, в будь-якому випадку, рибні консерви не рекомендується зберігати більше двох років.
Як подавати консерви до столу?
Відкривши рибні консерви, не варто зберігати їх у холодильнику довше двох днів. Не потрібно пропонувати гостям консерви в жерстяній або скляній банці, оскільки діставати їх виделкою досить незручно: шматки риби ламаються, а більша частина масла або соусу так і залишається не використаною. Перед подаванням до столу консерви потрібно викласти в салатницю або на тарілку з великим заглибленням. Відмінним гарніром для консервованої риби стануть скибочки свіжих огірків та помідорів, кільця та пір’я зеленої цибулі, четвертинки або скибочки яєць, зварених вкруту. Прикрасити рибні консерви можна зеленню петрушки та листям салату.
Наприклад, сардини можна викласти в центр тарілки, збризнувши їх свіжим лимонним соком та посипати змеленою зеленню петрушки. Навколо розставити шматки лимона чи пір’я зеленої цибулі. А ось шпроти можна подати на тарілці з лимонними скибочками, обставивши їх бортиком із шинкованої ріпчастої цибулі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору