Рівне:

Створення та просування сайтів

Північна Корея витратила на ядерні випробування в 2009 році $ 700 млн.

Україна і світ 09-лип, 2009, 12:389 Lobanovskiy 967
За оцінками південнокорейських експертів, КНДР з початку 2009 року витратила на ядерні та ракетні випробування приблизно 700 мільйонів доларів.
Зокрема, на запуск семи ракет 4 липня було витрачено 43 мільйони доларів. Здійснений 5 квітня запуск балістичної ракети Тхепходонг-2 (який подавався Пхеньяном як запуск супутника зв’язку) коштував 300 мільйонів доларів. Підземні ядерні випробування, проведені 25 травня, обійшлися КНДР в 300-400 мільйонів доларів, — повідомила AFP 6 липня.
Експерти наголошують, що 700 мільйонів доларів було б достатньо, щоб як мінімум на два роки вирішити проблему продовольчої кризи КНДР. За 300 мільйонів доларів можна було б купити мільйон тонн рису. Саме стільки, за розрахунками експертів, Північній Кореї потрібно для відшкодування річного браку продуктів.
Нагадаємо, на початку червня влада КНДР заявила, що Північна Корея зробить військовим весь плутоній, який має у своєму розпорядженні, а за умови будь-якої блокади країни вживатиме військових заходів.
У відповідь Радбез ООН прийняла резолюцію з новими санкціями проти Північної Кореї, в якій засуджуються дії Пхеньяну і вказується на неможливість отримання нею статусу ядерної держави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору