Рівне:

Створення та просування сайтів

Двоє родичів з Волині крали, щоб гідно відгуляти День народження

Волинська область 05-гру, 2009, 10:279 Lobanovskiy 1 004
Не банки, а дитсадки, крамниці та хати односельців обкрадали двоє родичів із Волині. Мали дивний почерк: брали не гроші, а харчі. Та найбільше дивує екзотичний мотив цілої низки злочинів: пішли на кримінал аби гідно відгуляти День народження дитини.
Йому лише 19, але в міліції кажуть, саме Микола - ідейний надхненник крадіжок. Спершу кримінального хліба спробував сам, по тому "підсадив" на нього родича. Той, хоча й старший на шість років, відмовлятися від легкої здобичі не став.
Петро, затриманий:
- Він розказував, каже, там добре попало: там гроші знайшов в магазині. Там - спиртне, продукти харчування. Все безпечно якось було. Так йому здавалося, нібито.
За неповні три тижні сімейний тандем встиг "почистити" і приватні садиби, і крамниці, і навіть дитячий садок. Те, що "працюють" непрофесіонали, правоохоронці з’ясували одразу.
Наталія Пельчар, старший оперуповноважений Горохівського РВ міліції:
- Значить, з місця пригоди було вилучено багато солодощів, цукерок. Близько 35 шоколадок. Також - одяг для дітей і навіть для дітей меншого віку. Отвір, куди залізали злочинці, був невеликий. Тобто, могли залізти тільки діти.
Через двері зловмисники не заходили принципово. Виламували ґрати, били скло. Швидко наповнювали сумки харчами і - гайда ховати крам.
Микола, затриманий:
- Там скинув я раму і там грати стояли. Я грати вирвав взяв. Перебував там десь півтори години. Крупи брав різні. Лахи взяв малому похресникові, горілку, вино, сигарети швагрові і батькові взяв, бо сам не курю.
Увесь продуктовий набір незабаром мав опинитися на святковому столі. Господарчий же реманент, поцуплений з тракторної бригади і дачних будинків, лиходії сподівалися збути за готівку. На цьому й погоріли.
Василь Шинкарик, заступник керівника Горохівського РВ міліції:
- Один з них, вік - 19 років. Інший - його швагро, 25 років. Зачинщиком-організатором виступав цей молодший хлопець. На даний час їм доведено участь у скоєнні 9 крадіжок. П’ять магазинів, дві крадіжки з помешкань громадян, також була скоєна крадіжка з дитячого садочка на час карантину, коли не працював садок. Були викрадені майже всі продукти харчування.
Інна Миколаївна з проханням не карати парубків ходить до міліції, мов на прощу. Для одного із зловмисників вона теща, для іншого - мати. Жінка досі не втямить, як її чадо могло стати на слизьку доріжку.
Інна Читкайло, мати затриманого:
- Він вічно з дітьми бавився. З дорослими - мало що. Більше з дітьми, сусідами. З меншими. Комп’ютером любить бавитися. З дітьми. Тож і не пив, і не курить він у мене. А що йому таке зробилося?
У скоєному вони зізналися одразу. Показали, де заховали частину поцупленого. Тепер злодії наївно очікують на умовний термін покарання.
Петро, затриманий:
- То - найбільша помилка у моєму житті, яку я тільки міг зробити. Не знаю, чим я тоді думав просто.
Микола, затриманий:
- Добре було би, якби відпустили і штраф вклепали, ніж в тюрму йти сідати.

Олександр Стернічук, Інна Сухо верхова, Волинська область, НТН.

НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору