Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині 13-річна дівчинка упродовж року зазнавала сексуальних знущань з боку матері та вітчима

Хмельницька область 05-бер, 2010, 11:309 prov 1 142
Дана сім’я давно рахувалася на обліку в органах внутрішніх справ як неблагополучна. Подружжя також неодноразово притягувалося до адміністративної відповідальності за пияцтво та невиконання батьківських обов’язків. Маючи двоє дівчаток від першого шлюбу, 32-річна жінка шість років тому вийшла заміж та народила ще одну дитину. Але чоловік не став надійною опорою, роботи не мав і пиячив, подібний спосіб життя вела і дружина. Свою відсутність вдома вона пояснювала необхідністю переховуватися від лютого у стані алкогольного сп’яніння чоловіка.

Під час чергового влаштованого чоловіком дебошу у сім’ю навідалися працівники міліції, один з яких, працюючи багато років поспіль у кримінальній міліції у справах дітей, одразу звернув увагу на дівчинку, що перелякано забилася у куток і раз по раз відводила погляд. Маючи чималенький досвід роботи з дітьми, правоохоронець запідозрив за пригніченим станом дитини щось більше, ніж реакцію на сварку батьків. Після роботи з підлітком психологів з’ясувалися жахливі речі: школярка упродовж тривалого часу перебувала під впливом насилля — фізичного, сексуального, психологічного. Найстрашніше, що ініціатором цього, за її словами, була мати. Одного вечора, коли дорослі повернулися додому напідпитку, 32-річна жінка покликала у їх спальню старшу доньку та за якусь надуману провину примусила задовольнити неприроднім способом вітчима, мовляв, скільки вже вона може це робити. А далі — більше. Батьки частенько пригощали, звісно, під примусом, дитину вином, а потім чоловік неприродними способами задовольняв із нею свою хіть. Слідчі поки що довели три факти зґвалтування дівчинки, але найімовірніше, їх було більше. Позаяк менша дитинка жила із дідусем та бабусею, свідком інцесту була середня, 12-річна дівчинка. Вона інколи чула, як вітчим пізно увечері кликав сестру до себе у кімнату та просив лягти поруч, при цьому матері вдома могло і не бути.

Односельці знали про асоціальний спосіб життя молодого подружжя, але ніхто не сподівався дізнатися про «такі» подробиці домашнього насильства.

Наразі подружжя перебуває під вартою, малолітньою дитиною опікуватимуться дідусь із бабусею, а старші дівчатка знаходяться у центрі допомоги особам, які зазнали насилля, де з педагогами та психологами проходять реабілітацію. Після цього діти житимуть і навчатимуться в школі-інтернаті.

За вчинені проти власної дитини злочини, батькам загрожує провести у місцях позбавлення волі до 12 років. Звісно, за цей час біль та образа у дівчини притупляться, але чи зможе вона після пережитого у складний для кожної дитини підлітковий вік, коли формуються та закладаються основні життєві цінності та суспільні пріоритети, а у дівчаток, зокрема, уявлення про чоловіків, владнати особисте життя, зважаючи, що перший досвід став негативним, та не набути у стосунках в оточуючому світі ролі жертви.


Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору