Рівне:

Створення та просування сайтів

У ДТП на Рівненщині загинув 15-річний хлопець

Кримінал 19-сер, 2010, 12:079 Lobanovskiy 1 086
Нещастя, яке трапилося із двома неповнолітніми жителями Рівненського району, можна було б назвати випадковістю, якби не одне”але”. Саме воно додає трагічній події гіркого присмаку закономірності. Того дня за юнаками ніхто не пильнував, тому й робили вони все, що заманеться. Коли 15-річний Микола за кермом саморобного тракторця (із племінником Олексієм позаду) вирушив на прогулянку, його матір пиячила…

У ДТП на Рівненщині загинув 15-річний хлопець

59-річна Валентина та її 35-річна донька Алла давно зажили у Дядьковичах недоброї слави: обох поставили на облік у Рівненському райвідділі міліції (працівники відділення кримінальної служби у справах дітей були в оселях цих господинь частими гостями). Жінку пенсійного віку свого часу притягували до адміністративної відповідальності за статтею 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей), проти неї також було порушено кримінальну справу за статтею 164 Кримінального кодексу України (за фактом злісного ухилення від утримання неповнолітньої дитини. Як кажуть, яблучко від яблуньки… Ось і Алла вдалася в матір. Своєю дитиною вона також мало цікавилася. Тому й не дивно, що для 15-річного сина Валентини Миколи та її 13-річного онука Олексія (сина Алли) справжньою родиною став колектив Тучинського інтернату. Будучи майже ровесниками, дядько та племінник товаришували.
На літні канікули Алла вирішила забрати хлопців до себе. Дирекція навчального закладу пішла їй назустріч. Та присутність сина і брата аж ніяк не змінила устрою Аллиного життя. Залишені на призволяще Микола і Олексій вирішили погостювати у Валентини. Але й ця жінка, як і раніше, більше часу приділяла сільським товаришам та товаришкам, аніж рідним людям. Тому й не дивно, що підлітки потрапили в халепу, з якої один повернувся у”Швидкій”, а інший – у домовині.
А було все так. Опівдні на перехресті вулиць Шевченка та Івана Франка в селі Дядьковичі Рівненського району сталася дорожньо-транспортна пригода. Як повідомив начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Рівненського РВ УМВС України в області Іван Рябоха, 15-річний Микола не впорався з керуванням, і трактор перекинувся. Олексій встиг вистрибнути, невдовзі його із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку доправили до Дядьковицької районної лікарні. Микола загинув на місці пригоди.

Тетяна БУЛЬБА,
оперуповноважений ВКМСД Рівненського
РВ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору