Рівне:

Створення та просування сайтів

Кінопрокатники просять час для переходу на дублювання українською

Україна і світ 05-чер, 2008, 12:469 prov 1 000
Основна пропозиція кінопрокатників – встановити перехідний період терміном на три роки для переходу на 100% дубляж фільмів українською мовою. Це дозволило б завдяки зростанню кількості кінотеатрів і введенню в Україні усіх технічних складових процесу дублювання перейти на якісний процес дублювання без втрат для інтересів глядачів і кіноіндустрії.
Також, на їхню думку, за цей час необхідно провести широку пропагандистську і роз’яснювальну кампанію серед глядацької аудиторії щодо переходу кінопрокату на українську мову. Представники кіноіндустрії проінформували керівництво країни про критичну ситуацію, що склалася в українському кінематографі впродовж останніх двох місяців.
На підтвердження своїх слів кінопрокатники наводять статистику відвідування кінотеатрів у лютому поточного року. Зокрема, за їх словами, прогнозується зниження загального об’єму ринку з 385 млн. грн. до 308 млн. грн. І таке скорочення на 20% є оптимістичним варіантом. У песимістичному варіанті очікуване скорочення складає понад 30% (а в східних і південних регіонах – до 70%). Таким чином, чисті втрати індустрії за 2008 рік, за оптимістичним прогнозом, складуть близько 77 млн. грн., стверджують кінопрокатники.
Вже сьогодні через негативну рентабельність у зв’язку з необхідністю додаткових витрат на український дубляж 20 фільмів було знято з прокату, стверджують вони.
Також одним з найболючіших наслідків є відтік російськомовних глядачів з кінотеатрів і відповідне зростання продажів відеопродукції, які пропонуватимуть фільми у російському перекладі.
“Все це веде до зниження темпів зростання ринку, а що найнебезпечніше – це скорочення кількості будівництва і запуску нових кінотеатрів у країні, що, у свою чергу, істотно понизить потенціал бізнесу і його інвестиційну привабливість”, – зазначено у зверненні кінопрокатників.
Як повідомлялося, з липня цього року всі фільми українського виробництва демонструватимуться державною мовою.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору