Рівне:

Створення та просування сайтів

Завдав збитків на 25 млн грн – ДБР викрило екскомандира військової частини на Львівщині, який нині працює заступником голови Золочівської РВА

Новини регіону / Львівська область 18-лис, 2023, 11:589 prov 240
Працівники ДБР у взаємодії з контррозвідкою СБУ повідомили про підозру колишньому командиру військової частини на Львівщині, через злочинну недбалість якого держава втратила 25 млн грн.
Фігурант за станом здоров’я у березні 2023 року подав у відставку й наразі обіймає посаду заступника голови Золочівської районної військової адміністрації.
У квітні 2022 року командир частини закупив цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів частини. При цьому він скористався можливістю здійснювати прямі закупівлі в умовах воєнного стану та уклав угоду з київською компанією без проведення торгів.
У результаті військова частина закупила резервуари РГС-50 за завищеними цінами, які до того ж не відповідали технічним вимогам. Так, товщина металу цистерн була меншою, аніж передбачено технічними вимогами.
Військова частина придбала 72 такі цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів складала 39,3 млн грн. Через це державі було завдано збитків на 25 млн грн.
Військовому повідомлено про підозру у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
Подано до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою. За місцем роботи підозрюваного відбулися обшуки, під час яких вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність.
Слідство триває, призначено низку експертизи.
Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору