Рівне:

Створення та просування сайтів

До 3500 доларів США за виїзд ухилянта за кордон: на Волині судять членів організованої групи. ФОТО

Новини регіону / Волинська область 07-жов, 2023, 08:429 prov 283
Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо трьох жителів Володимирського району, яким інкримінують вчинення у складі організованої групи  незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів, підроблення офіційних документів та несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем під час дії воєнного стану (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 361 КК України).
За даними слідства, члени організованої групи упродовж листопада 2022 - березня 2023 року за винагороду в сумі 2500-3500 доларів США з особи незаконно переправляли військовозобов’язаних через державний кордон з України до Республіки Польща.
Від імені нібито громадських організацій та фіктивних підприємців вони вносили відомості про чоловіків у систему «Шлях» як про волонтерів чи водіїв міжнародних вантажних перевезень.
У такий спосіб став можливим виїзд за кордон 25 ухилянтів, які в Україну не повернулись.
Під час санкціонованих судом обшуків в оселях та транспортних засобах членів організованої групи вилучено мобільні телефони, неправомірно отримані кошти в сумі 2800 доларів США та документи, пов'язані із діяльністю фіктивних ФОП.
На вилучене накладено арешт.
Обвинувачені перебувають під домашнім арештом.
Досудове розслідування: СУ ГУНП у Волинській області.
 
Пресслужба обласної прокуратури
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору