Рівне:

Створення та просування сайтів

В Рівному зачиняються магазини і банки

Газета СВ 25-гру, 2008, 16:149 prov 1 367
Світова фінансово-економічна криза, що накрила Україну, докотилася до Рівного. Шоденні коливання долара, підвищення цін на товари і послуги шокують рівнян.
Спад економіки і купівельної спроможності вже відчули підприємці. В Рівному зачиняються магазини. Їх власники здають торгові площі в оренду або продають. Не факт, що на квадратні метри знайдуться клієнти, адже, як свідчать рівненські ріелтори, попит на нерухомість і оренду впав на третину і продовжує котитися донизу. На цьому фоні вже закрилося декілька рівненських філій банків та корпунктів газет.
Як повідомив „СВ” один із керівників філії банку на умовах непублічності, на фінансовому ринку міста ситуація схожа на паніку. Банкіри не знають, що буде не тільки в найближчі дні, а й декілька годин.
Не в кращому стані клієнти банків, що мають валютні кредити. Деякі з них впадають у відчай в очікуванні терміну погашення кредиту.
Керівник регіонального відділення ЗАТ “ОТП Банк” Сергій Гемберг зауважив, що нині курс долара стрімко росте, і люди, що взяли доларові кредити, з острахом чекають нового підвищення курсу, бо їхніх гривневих доходів уже не достатні для того, аби виплачувати кредит. Настав час, коли банки повинні запропонувати програми лояльності своїм клієнтам. Приміром, реструктуризацію боргу чи переуступку кредиту. На жаль, рівненські банкіри не можуть прийняти рішення, які допоможуть фінансовому ринку, бо вони приймаються керівниками держави. Але можуть роз’яснити клієнтам, що їм робити за умов, які склалися на ринку.
Сергій БАГРЯНИЙ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору