Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному за участь в терористичній організації судитимуть бойовика «днр»

Рівненська область / Новини регіону 27-жов, 2023, 07:389 prov 919
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно 45-річного жителя Донеччини, якому інкримінують участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений –громадянин України, який підтримує злочинні наміри терористичної організації «днр» та воєнну агресію рф на території України. У лютому 2022 року в м. Хрестівка (колишня назва м. Кіровське) Горлівського району Донецької області, він свідомо та добровільно вступив до так званої «п’ятої окремої мотострілкової бригади імені першого голови днр олександра володимировича захарченка». Бойовика призначили на посаду командира взводу 3 роти,  видали стрілецьку вогнепальну зброю з бойовими припасами до неї та військову амуніцію.
З моменту вступу на службу в терористичну організацію «днр» і донині обвинувачений виконує покладені на нього службові завдання, обов’язки та повноваження в силовому блоці незаконного збройного формування. Він протидіє та перешкоджає виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України і військовослужбовцями ЗСУ шляхом ведення бойових дій проти сил оборони, а також сприяє та забезпечує діяльність терористичної організації на тимчасово окупованій території.
Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на cтрок до 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору